Kees van Koert

Van huis uit industrieel ontwerper, ben ik altijd geïnteresseerd in hoe iets werkt. Daarnaast heb ik mijn hele leven al een fascinatie voor hout. Toen ik in Zweden een weefgetouw kon kopen was dat voor het hout, mooi oud rood grenen. Bij het ophalen van het weefgetouw kreeg ik er nog twee bij!

Thuisgekomen heb ik, zonder enige voorkennis, met de hoeveelheid gekocht hout twee weefgetouwen in elkaar gezet en de overige onderdelen bleken een complete scheermolen te zijn.

Omdat ze nogal groot waren wilde ik er één in stukken zagen, hetgeen mijn echtgenote geen goed idee vond. Ze gaf mij het telefoonnummer van Sytze en vanaf het eerste bezoek was ik verkocht!

Ik ben iedere keer weer verbaasd hoeveel patronen er mogelijk zijn en wat kleurcombinaties voor effect geven.

Vanaf het begin heb ik veel plezier in het weven van ganzenoog varianten, in placemats, droogdoeken en zeker ook in lange shawls met (baby)alpacawol. Je zou dit mijn “handtekening” kunnen noemen. Neemt niet weg dat ik geen andere patronen uitprobeer.

Mobiel: 06-10994181

 
Kees van Koert - IMG_2475.JPG
 
Kees van Koert - fullsizeoutput_4abd.jpeg
Kees van Koert - fullsizeoutput_4abc.jpeg

Koertien Minjon

Mijn passie voor textiel stamt uit mijn vroege jeugd. In de loop der jaren heb ik mij, al experimenterend, vele technieken eigen gemaakt. Enkele jaren geleden kwam daar het weven bij. 

Weven fascineert mij, het is prachtig om door middel van het samenspel van schering- en inslagdraden op een weefgetouw een stof te zien ontstaan. Door de vele garens, kleuren en bindingen zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Als wever en beeldend kunstenaar raak ik geïnspireerd door de natuur in al zijn vormen, lijnen en kleuren. Ik werk graag met pure natuurlijke materialen en harmonieuze kleurstellingen. Het experimenteren met bindingen en garens op mijn weefgetouwen heeft mijn grote interesse. 

Momenteel richt ik mij vooral op het in opdracht weven van huishoudtextiel en shawls/omslagdoeken. 


Website: K10textiles.nl

 
Koertien MInjon - koertien_minjon_profiel.JPG
 
Koertien MInjon - koertien_minjon_1.JPG
Koertien MInjon - koertien_minjon_2.JPG
 
Koertien MInjon - koertien_minjon_3.jpg
 

Lydia Zampich

About me
I am a hand weaver and a technical writer. 
Writing is weaving with words. 
Weaving is writing with threads.

Experience
For more than 12 years I have been weaving at home, in workshops, in weaving groups and lately at the ‘ambachtelijke weverij’. I finished the professional training in Rotterdam.

Style
My favourites are mostly natural fibres - cotton, linnen, wool, paper. I also like to recycle and upcycle materials. My style is to the point, no-frills. 

Motivation
Weaving is fascinating. The options are endless. 

What I really love about handwovens is that they show the hand of the weaver. They are unique pieces. A statement in today’s throwaway society.

 
Lydia Zampich - lydia_zampich_profiel.png
 
Lydia Zampich - lydia_zampich_1.png
Lydia Zampich - lydia_zampich_3.png
Lydia Zampich - lydia_zampich_2.png

Susan Arendsman

Susan Arendsman - Susan_Arendsman_profiel.jpg
 
 
 
Susan Arendsman - Susan_Arendsman_1.JPG
Susan Arendsman - Susan_Arendsman_2.JPG
 
Susan Arendsman - Susan_Arendsman_3.jpg
 

Sytze Roos

Sytze Roos is oprichter en docent van De Ambachtelijke Weverij. Hij heeft zich gespecialiseerd in onder andere damastweven in Zweden, computergestuurd weven in Zwitserland, kunstweven in Kopenhagen, machineweven in Finland. Later volgde hij ook de docentenopleiding weven in Oslo. De afgelopen 15 jaar weefde hij vooral eigen producties ca. 450 meter per jaar.

 
 

Theo Rooden

Als ontwerper en beeldend kunstenaar word ik geboeid door het alledaagse en heb ik oog voor patronen. Mijn werken ontstaan via een proces van eindeloos herhalende handelingen: tekenen, vouwen, rollen, lijmen, snijden en sinds kort ook weven. Er is altijd een plan en er zijn strakke spelregels, maar het resultaat is onvoorspeld. Zo blijft er tijdens het maken altijd nieuwsgierigheid. Ook als het werk af is blijft het een raadsel hoe eenvoud en complexiteit zich tot elkaar verhouden.

Weven biedt mij oneindige mogelijkheden om te spelen. De techniek van het getouw en de gekozen binding zetten mij op een spoor. Mijn handschrift als ontwerper doet de rest.

Mijn productie is nog beperkt, ik verken op het moment vooral mogelijkheden. Zo ontstaat in eerste instantie een verzameling monsters. Deze kunnen startpunt zijn voor een autonoom of toegepast werk..

Website: www.theorooden.nl
Mobiel: 06-38311507

 
theo rooden - theo_rooden_profiel.jpeg
 
theo rooden - theo-rooden_1.jpeg
theo rooden - theo_rooden_2.jpeg